Авдіївська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів № 4 Авдіївської міської ради Донецької області

П`ятниця, 29.03.2024, 08:25

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2020 » Жовтень » 19 » Всесвітній день здорового харчування
12:40
Всесвітній день здорового харчування

16 жовтня - Всесвітній день здорового харчування

 

Правильне харчування є одним з найбільш значущих аспектів способу життя та здоров’я людини. Мета Всесвітнього дня здoрoвoгo харчування - залучення уваги громадськості до проблем харчування в сучасному суспільстві.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, 80% усіх захворювань пов’язані тією чи іншою мірою з харчуванням, а 40% з них пов’язані безпосередньо з фактором харчування людини.

Оптимальне здорове харчування може сприяти не тільки поліпшенню вашого самопочуття, бадьорості, енергійності та активності, але також дозволить знизити ризики розвитку серйозних серцево-судинних захворювань, онкологічних, шлунково-кишкових та інших захворювань, які погіршують якість життя. Харчуйтеся правильно, не шкодуйте часу на приготування здорової свіжої їжі, відмовляйтеся від швидкого харчування і ви істотно зміните своє життя на краще!

Як зробити здорове харчування правилом для усієї сім'ї?

Намагайтеся вживати їжу тільки за обіднім столом.

Зосереджуйтеся на споживанні їжі. Найчастіше люди переїдають і їдять багато некорисних продуктів, якщо снідають, обідають чи вечеряють за комп'ютером, телевізором, у ліжку чи паралельно виконуючи якусь роботу. Введіть правило в родині - їсти виключно за обіднім столом. Тимчасово припиніть робити інші справи й приділіть усю увагу їжі.

- Зробіть спільне споживання страв правилом вашої сім’ї.

Це найкраща можливість виховувати здорові харчові звички в дітей, онуків та всіх інших членів родини. Крім того, кожен сніданок, обід і вечеря в сімейному колі — важливий крок для зміцнення зв’язків між членами родини.

- Їжте повільно

Швидкість уживання їжі істотно впливає на кількість спожитого, повноцінність насичення й відчуття голоду. Треба їсти повільно, витрачаючи по 20—30 хвилин на основне споживання їжі та 10—20 хвилин на перекуси. 

- Не тримайте вдома некорисні продукти

Це значно зменшить вірогідність їх споживання. 

- Не робіть зайвих перекусів

Уникайте вживання страв і снеків, якщо не відчуваєте голоду. Випийте спочатку склянку води, почекайте 10—15 хвилин, і ви зрозумієте, чи справді хочете їсти. Коли є нестерпне бажання щось з’їсти, почніть з маленького шматочка. Якщо це шоколад — відкусіть один квадратик і посмакуйте його.

- Додавайте у щоденний раціон салати (із сирих різнокольорових овочів); використовуйте оливкову олію для приготування їжі.

- Замініть інгредієнти страв на менш калорійні — майонез на йогурт, цукор на мед, цукерки на сухофрукти тощо.

Харчуйтеся правильно і будьте здорові!

 м

Переглядів: 210 | Додав: aoshkola4 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Форма входу

Пошук

Календар

«  Жовтень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 68

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0